Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. У селі Велика Олександрівка освячено храм на честь рівноапостольної Ніни


25 вересня, на віддання свята Різдва Богородиці, у Першому бориспільському благочинні було звершене велике освячення храму на честь святої рівноапостольної Ніни — просвітительки Грузії.
З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, чин великого освячення та святкову Божественну літургію на парафії звершив вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай.

Його преосвященству співслужили: секретар Київської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук), благочинний Першого Бориспільського благочиння протоієрей Георгій Носач, благочинний Другого бориспільського благочиння архімандрит Феогност (Юраш), настоятель храму протоієрей Богдан Кунтій та гості парафії в священному сані.

Після Євангельського читання владика звернувся до вірян із архіпастирським словом, а після сугубої єктенії підніс молитву за мир в Україні.

На завершення богослужіння, з благословення Його Блаженства єпископ Миколай вручив церковні ордени будівничим і благодійникам храму, висловив слова подяки тим, хто приймає активну участь у житті парафії та передав всім привітання й благословення від правячого архієрея Бориспільської та Броварської єпархії  митрополита Антонія.