Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗИМНЕ. (ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ). У монастіри відбулось архієрейське богосліження з нагоди свята Зимненської ікони Божої Матері


24 вересня Церква вшановує образ Ікони Божої Матері «Зимненська». Це свято являється особливим для Свято-Успенського ставропігійного жіночого монастиря села Зимне тому що в ньому зберігається цей чудотворний образ.

 Божественну Літургію очолив Митрополит Вишгородської і Чорнобильський Павел, намісник Києво-Печерської Лаври.

Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський та Полісський Анатолій, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський та Свердловський Пантелеімон, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, духовенство монастиря та гості обителі в священному сані.

Богослужіння супроводжував спів студентів КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

Насамкінець зі словом повчання до паломників звернувся Високопреосвященний митрополит Павел. Він зауважив, що Пресвята Діва не перестає творити чудеса зцілень та допомоги усім, хто щирим серцем звертається до Неї. Митрополит також подякував ігумені та сестрам монастиря, за іх щоденний подвиг молитви та труди по відродженню тисячолітньої обителі.

Напередодні ввечері, 23 вересня, урочисте вечірнє Богослужіння звершили: намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Володимир – Волинський та Ковельський Володимир, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський та Свердловський Пантелеімон, архієпископ Львівський і Галицький Філарет.