Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. Відбувся симпозіум присвячений 100-річчю виходу з Сігетської тюрми преподобного Алексія Карпаторуського


З благословення Марка, митрополита Хустського і Виноградівського, делегація у складі прот. Іоан Вучкан, архім. Адріан Малета, прот. Віталій Кемінь, прот. Михаїл Шутко, прот. Богдан Волощук прийняла участь у міжнародному симпозіумі присвяченому 100-річчю виходу з Сігетської тюрми преподобного Алексія Карпаторуського. Сімпозіум проходив у місті Сігет ( Румунія) з благословення Патріарха Румунського Даниіла за ініціативи Українського Православного Вікаріату та Союзу українців Румунії.
Святкування розпочалося з молебну та акафісту в Хрестовоздвиженському храмі міста Сігет. У своїх доповідях прот.Віталій Кемінь розповів про дитячі роки , а прот.Іоанн Вучкан про подвиги та духовне життя преподобного Алексія. На завершення, архімандрит Адріан звершив помазання всіх присутніх маслом, освяченим на мощах преподобного Алексія. Також, варто відзначити виступ хору з духовними піснями на честь преподобного Алексія. Гарним закінченням симпозіуму була святкова трапеза. На наступний день було організовано паломництво по визначним місцям та монастирям, які пов’язані з ім’ям преподобного Алексія Карпаторуського.
Щира вдячність за теплий прийом ініціаторам та організаторам міжнародного симпозіуму: Українському Православному Вікаріату та Союзу українців Румунії. Окрема подяка Генеральному Вікарію прот.Івану Піцурі, Раднику прот. Миколі Лауруку, голові СуР Миколі Мирославу Петрецькому та голові Марамороської філії СуР, проф.Мирославу Петрецькому.
авт. Наталія Волощук