Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. До геріатричного пансіонату передали з Афону ікону Богородиці


28 серпня підопічні та персонал Луцького геріатричного пансіонату урочисто зустріли одного з мешканців закладу Олексія Артамонова, котрий повернувся з мандрівки до святої гори Афон. На події також побувала начальниця департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод з директором закладу Аллою Гнатюк. Як повідомляє «Волинська правда», Олексій Артамонов привіз зі своєї подорожі подарунок від настоятеля однієї з обителей Афону – образ Богородиці «Утамуй мої скорботи».

За словами Олексія Артамонова, ідея відвідати Афон з’явилась під час святкування ювілею митрополита Вінницького і Барського Симеона, який раніше очолював Володимир-Волинську єпархію. Серед гостей був архієрей з грецького міста Іверія митрополит Пантелеймон. Тоді лучанин попросив у владики допомогти побувати на Афоні отримав благословення.

Так, з фінансовою допомогою Волинської єпархії УПЦ, владики Нафанаїла та спонсорів Олексій побував на Святій горі.

Мандрівник передав цінний дар духовному наставнику закладу, протоієрею Дмитру Григорчуку. Ікона з Афону буде зберігатись у місцевій каплиці, до котрої постійно приходять на службу Божу мешканці пансіонату.

«На Афоні мене прийняв настоятель Пантелеймонівського монастиря владика Євлогій, і я йому розповів, де я проживаю. Згодом настоятель монастиря завів мене в церковну лавку і сказав, що у вас має бути така ікона, подарувавши образ «Утамуй мої скорботи». Я привіз для вас її, щоб ви до неї молилися і просили Бога за Україну, за Волинь і за нас всіх», – сказав чоловік.

Після цього священик відслужив перед іконою Божої Матері молебень; всі присутні приклонилися до святині.

«Сьогодні в наш скромний, маленький, але всіма нами улюблений і намолений храм з допомогою нашого брата у Христі Олексія Євгеновича прибула ікона Пресвятої Богородиці «Утамуй мої скорботи». Недаремно, ця ікона так називається, бо вона втихомирює печалі, які є на серці. Звичайно, і в нашому домі є різні печалі, адже тут є люди з різними хворобами, поламаною долею, але я думаю, що кожному, хто буде приходити в наш храм і приклонятися образу, Божа Матір буде утамовувати скорботи, печалі і допомагатиме», – каже отець Дмитро.