Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем прийняв участь у святкуваннях з нагоди Дня Державного Прапору України та Дня Незалежності України


23 серпня у м. Кривому Розі розпочалися загальноміські урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапору України та Незалежності України. Вранці о 09:00 на площі Молодіжній, біля виконкому Криворізької міської ради, відбувся урочистий мітинг та церемонія урочистого підняття Державного Прапору України. О 09:30 у сквері біля меморіального комплексу на проспекті Миру були покладені квіти до пам’ятника на честь бійців, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

Продовжилися святкові заходи покладенням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку на проспекті Поштовому. У церемонії покладення квітів прийняли участь секретар Криворізької міської ради Сергій Васильович Маляренко, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем та народний депутат України Костянтин Павлов, співробітники органів місцевого самоврядування, почесні громадяни Кривого Рогу, жителі міста.

Завершилися загальноміські святкові заходи міським урочистим зібранням у Криворізькому міському академічному театрі імені Тараса Шевченка. У своєму слові Митрополит Єфрем привітав присутніх із Днем Незалежності та зазначив: «Незалежність – це дар Божий. Якщо ми не будемо цінувати цього дару, який нам даний Богом з неба, за який заплачено так дорого, то ми завжди будемо спотикатися, робити помилки і йти терновим шляхом. Через це, святкуючи сьогодні свято, бажаю усім нам, щоб ми цінували цю волю і свободу, щоб ми були добрим прикладом для наших молодих поколінь і, звичайно, щоб наше сумління ніколи нам не дорікало, якщо прийдеться зустрітись нам з героями, зустрітись з їх батьками, зайти і переступити поріг церкви Божої. І коли наша совість буде спокійно молитись, значить ми все зробили для того, щоб на нашій землі була бажана воля».