Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем звершив мантійний постриг трьох насельників Криворізького чоловічого монастиря священномученика Володимира


В день Передпразднства Успіння пресвятої Богородиці та пам’яті Перенесеня мощей преподобного Феодосія Печерського (1091), за вечірнім богослужінням, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив постриг в Мантію трьох насельників чоловічого монастиря Священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького, що знаходиться у місті Кривому Розі.
Священноінок Онуфрій (Зайцев) був пострижений у Мантію з ім’ям Онуфрій, на честь священномученика Онуфрія (Гагалюка), першого єпископа Криворізького (1938), інок Сисой (Піддубний) був пострижений у Мантію з іменем Сисой, на честь преподобного Сисоя, затворника Печерського (ХІІІ), а інок Зинон (Пожарський) був пострижений у Мантію зі збереженням імені Зинон, на честь преподобного Зинона Печерського (XIV).

При постризі молились намісник Криворізького чоловічого монастиря Священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба) разом із братією святої обителі.

На молитовну згадку новопостриженим священноархімандрит обителі подарував святі ікони, після чого ченці були вручені в духовне окормління наміснику обителі архімандриту Володимиру (Неробі).

Насамкінець, Митрополит Єфрем звернувся до новопострижених зі словом повчання, побажавши їм всесильної Божої допомоги в несенні покладеного на них духовного хреста.