Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Благодійний Фонд Предстоятеля допомагає школярам з малозабезпечених сімей


28 серпня, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія єпископ Баришівський Віктор вручив рюкзаки зі шкільним приладдям дітям з малозабезпечених сімей та родин переселенців.
Благодійна акція відбулась в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Владика Віктор очолив молебень з нагоди початку нового навчального року. Після молитви архієрей звернувся до присутніх зі словом.

“Сердечно вітаю вас зі святом. У цей день, коли ви прийшли до храму помолитися перед початком навчального року, бажаю вам, щоб Господь доповнював ваші фізичні таланти, щоб Господь давав вам сили, розвивав ваш розум, зміцнював ваш дух для того, щоб з кожним роком здобувати все нові знання, які нехай будуть не тільки на вашу власну користь, але й на користь ваших ближніх, на користь всієї нашої держави, на користь всього народу і нашої Святої Церкви”, – побажав Преосвященніший владика та передав вітання від Предстоятеля.

Владика Віктор розповів про свято Успіння Пресвятої Богородиці та зауважив, чому важливо звертатися до Неї в молитвах.

Загалом в Успенському соборі молилися близько 100 дітей. 20 першокласників отримали ранці та необхідне для навчання шкільне приладдя від Благодійного Фонду Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія “Мир Вам”. Владика Віктор вручив подарунки та окропив дітей святою водою. Також діти отримали благословення Предстоятеля – ікону Богородиці «Додавання розуму», яка шанується 28 серпня.