Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Відбувся IV єпархіальний з’їзд особливих дітей

Кожна праця, а найбільш з особливими дітьми, полягає не тільки в тому, щоб проповідувати Євангеліє там, де його найменш чують, а зробити й так, щоб саме православний храм став місцем де їх розуміють, відкрити їм двері храму, щоб вони відчули себе нарівні з іншими прихожанами. Така праця не менш важлива, ніж Євангельська проповідь. Тому з’їзди особливих дітей в Рівненській єпархії і проходять в монастирі, а саме-в скиту Святої Праведної Анни.

Цьогорічний, четвертий з’їзд, відрізнявся від попередніх, як і насиченістю програми, так і кількістю учасників. Разом усіх дітей, батьків та волонтерів було близько ста тридцяти. Але і для такої великої кількості учасників, волонтери соціального відділу підготували цікаву ігрову та розважальну програму.
Традиційно, відбулася і Хресна хода лісом, навколо обителі, з проходженням через джерело. Хоча відстань і невелика, зате на інвалідних візках чи милицях по піску, це важко, але всі йшли з молитвою, яка і допомагала. Вечірні і ранкові молитви, та служби в Храмі були невід’ємною частиною з’їзду. Також, всі без винятку учасники, мали духовну радість через Святе Причастя!!!
Саме найдорожче, що є у людини, це спілкування, і загубити його- велика трагедія, спілкування через такі заходи зігріває сердце, та наповнює його любов’ю, сказав владика Пімен у зверненні до учасників з’їзду, коли приїхав, щоб підтримати та благословити особливих дітей та їх батьків.
П’ять днів з’їзду пройшли як один. Так, були помилки, якісь маленькі непорозуміння, недопрацювання, але ми всі , отримали нагороду, велику нагороду–радість в очах дітей, заради неї ми і працюємо!!!
Соціольно-гуманітарний відділ
при Рівненській єпархії.