Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Відбулись святкування у Білівській обителі


24 червня, у день шанування ікони Божої Матері “Достойно есть” Свято-Різдво-Богородична Білівська жіноча обитель відсвяткувала престольне свято одного з монастирських храмів.

У 30-тих роках XX століття Білівській обителі з Афона була подарована ікона Богоматері “Достойно есть”. Коли обитель розрушили, ікона була перенесена на горне місце приходського храму, де вона перебувала до 2017 року. У день святкування 25-річчя обителі, 24 червня 2017 року святиню було перенесено до монастирського храму, посвяченого цьому образу, замінивши його копією освяченою в цей день.

З цієї нагоди в обителі було звершено святкове Богослужіння, яке звершили Варфоломій, митрополит Рівненський та Острозький та вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен.

Владикам співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, благочинний церков м. Рівного та Рівненського району протоієрей Валерій Капітанюк, духовенство обителі та прибулі священики.

На завершення святкування було звершено молебень з обходженням навколо храму. Архієреї привітали настоятельку ігуменю Алевтину (Сірук) та сестер обителі з монастирським святом.