Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Парафії Горохівської округи зібрали кошти для незрячих


7 червня в Горохівському осередку Українського товариства сліпих відбулись урочистості, у яких взяли участь благочинний Горохівської округи протоієрей Валерій Пилипчук (настоятель Хрестовоздвиженського храму села Ярівка) та духівник місцевої організації УТОС священик Андрій Гаврилюк. Про це повідомляє сайт Горохівського благочиння.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, щороку в кожну шосту неділю після Пасхи, коли Церква згадує зцілення Спасителем сліпого від народження чоловіка, у храмах єпархії збирають благодійні кошти для допомоги людям з послабленим зором.

У цей день священики передали кошти, зібрані парафіянами Горохівської округи, – разом шість тисяч гривень – для потреб місцевого осередку УТОС.

Також благочинний протоієрей Валерій Пилипчук привітав присутніх з 85-річчям утворення Українського товариства сліпих та подарував осередку цієї організації аудіо книги Нового Заповіту.

Голова Горохівського осередку УТОС Лідія Шумчук щиро подякувала духовенству та всім віруючим за пожертвувані кошти та постійну духовну підтримку.