Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон ознайомив Єпархіальну раду з рішеннями Архієрейського зібрання від 25 червня

28 червня у Вінницькому єпархіальному правлінні під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулося чергове засідання єпархіальної ради.

На початку засідання архієрей поділився інформацією щодо подій, які відбулися в житті Української Православної Церкви останнім часом. Зокрема владика розповів про Архієрейське зібрання, яке проходило 25 червня у Києво-Печерській Лаврі. Також Владика ознайомив благочинних з планом заходів, які відбудуться у м. Києві 27-28 липня з нагоди святкування 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі. У цих заходах, зокрема, у Хресній ході 27 липня, візьмуть участь представники духовенства і віряни Вінницької єпархії.

Серед інших організаційних питань були проведення у Вінницькій єпархії традиційної Хресної ходи до Калинівського хреста з нагоди 95-річчя Калинівського Дива та Хресна хода на Іосафатову долину. Цього року хода у Калинівці відбудеться не 8 липня, як зазвичай, а 9 липня, в зв’язку із тим, що 8 липня припало на неділю, і духовенство цього дня буде звершувати Літургії на своїх парафіях. 15 серпня духовенство і віряни Вінницької єпархії також візьмуть участь у Хресній ході, яка відбудеться у с. Голинченці Шаргородського благочиння Могилів-Подільської єпархії з нагоди 95-річчя Чуда явлення Пресвятої Богородиці на Іосафатовій долині. Були обговорені питання організації прибуття паломників у Калинівку та на Іосафатову долину.

Єпархіальна рада підвела підсумки заходів, які проводилися у Вінницькій єпархії нещодавно: єпархіального фестивалю духовної і патріотичної пісні, а також ходи у підтримку сімейних цінностей, яка відбулася у містах: Вінниці, Барі та Хмільнику. Секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко повідомив, що на секретаріаті обласної Ради Церков та релігійних організацій було прийняте попереднє рішення щодо проведення міжконфесійного заходу у підтримку сім’ї у м. Вінниці, який запланований на 4 жовтня.

Митрополит Симеон ознайомив членів Єпархіальної ради із планами щодо відзначення на Вінниччині спільно з обласною владою урочистостей з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі. Ці урочистості заплановані на середину вересня.

Багато уваги на зібранні було приділено питанням молоді. Зокрема благочинні ознайомили Архіпастиря з графіком проведення православних молодіжних таборів у єпархії. Найбільший з них по часу, табір «Анфілада на Дністрі», організовують клірики і віряни Жмеринського благочиння на чолі з архімандритом Аркадієм (Сенчуківським). Табір проходитиме з 15 по 27 липня на березі Дністра, поблизу Лядівського скельного Свято-Усікновенського монастиря. Табори проведуть Калинівське, Вінницьке районне, Козятинське, Літинське, Хмільницьке Барське благочиння. А у Першому Вінницькому міському благочинні уже відбувся дитячо-молодіжний табір на базі Вінницького приватного православного НВК Святого Миколая.

Митрополит Симеон ознайомив учасників зібрання з планом проведення у Вінниці Першого молодіжного з’їзду Вінницької єпархії, який запланований на 6 жовтня. Архієрей доручив благочинним запросити і організувати прибуття на З’їзд учасників з кожного благочиння.

На зібранні Єпархіальної ради обговорили ще низку питань, зокрема питання оформлення парафіяльної документації, видання газети «Православна Вінниччина», стан справ на окремих парафіях Козятинського і Жмеринського благочинь.