Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відбулись єпархіальні збори духовенства

28 червня у м. Володимир –Волинський під головуванням митрополита Володимир – Волинського і Ковельського відбулися загальні збори духовенства Володимир -Волинської єпархії.
Перед початком зборів в Успенському кафедральному соборі була відслужена Божественна літургія, яку у співслужінні духовенства єпархії очолив Володимир, митрополит Володимир –Волинський і Ковельський.
По завершенні Божественної Літургії, було проведено стройовий огляд, в ході якого керуючий єпархією детально ознайомився з зовнішнім виглядом священиків усіх благочинних округів.
Після цього все духовенство відправилось у приміщення музичної школи актового залу, де розпочалось засідання загально –єпархіальних зборів
Підбиваючи підсумки минулого року, митрополит Володимир ознайомив духовенство зі статистичними даними і з становищем справ у Володимир –Волинській єпархії.
Далі перед архієреєм і духовенством звітували керівники єпархіальних відділів. Керуючий архієрей надав оцінку діяльності кожного відділу та висловив певні зауваження і побажання.
Протягом зборів було обговорено чимало питань, які перед нами ставить сьогодення. Зокрема, йшла мова про душпастирське служіння. Кожен священик мав можливість висловити свою думку. Владика призвав духовенство продовжувало служити самовіданно Церкві Христовій.
На завершення владика Володимир подякував духовенству за служіння й жертовну працю, за активну участь у загально-церковному житті на благо Православної Церкви.