Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Представники Волинської єпархії долучились до святкування 85-річчя УТОС

29 травня в приміщенні Палацу культури міста Луцька тривали урочистості, присвячені 85-й річниці створення Українського товариства сліпих. З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, на заході побували священики Волинської єпархії: голова просвітницького єпархіального відділу протоієрей Валентин Марчук та нинішній духовний опікун місцевого осередку УТОС священик Володимир Гринюк.

Як зазначає сайт Луцької міської ради, під час вітального слова голова волинської організації УТОС Юрій Симончук подякував тим, хто постійно підтримував незрячих: «Ми б не впорались без підтримки держави. На сьогодні Українське товариство сліпих – це і реабілітаційні центри, і будинок відпочинку, і близько 70-ти підприємств, будинок звукозапису та друку та майже 35 тисяч членів УТОС в усіх куточках нашої країни».

В цей день протоієрей Валентин Марчук та священик Володимир Гринюк також отримали офіційні подяки від товариства незрячих – за багаторічну працю, розуміння проблем цих людей та духовну підтримку в складні моменти життя.