Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Світлий Вівторок Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив новий храм в селі Круглик

10 квітня 2018 року, у вівторок Світлої седмиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій здійснив повне освячення храму на честь великомученика Георгія Побідоносця і всіх святих воїнів, який відкрито на території спортивно-оздоровчого центру для дітей і підлітків в селі Круглик під Києвом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужило духовенство столиці та Київської єпархії.

За підтримки Союзу православних сил України тут хлопці займаються вільною та греко-римською боротьбою, дзюдо, настільним тенісом, шахами, козацькими видами спорту, а ще вихованці відвідують церковні заняття, на яких отримують пізнання з православного катехизису, історії Церкви та основ духовного життя.

Після чину освячення Його Блаженство звершив Божественну Літургію в храмі, по завершені якої очолив традиційний пасхальний хресний хід з читанням Святого Євангелія та окропленням віруючих святою водою.

Предстоятель привітав прихожан храму, благодійників та духовенство зі Світлим Христовим Воскресінням і зазначив: «Коли людина вміє протистояти фізичній силі, цим вона випрацьовує в собі імунітет протистоянні злу. У здорової людини, яка не намагається себе захистити, як правило, і дух слабий. Людський дух загартовується від витривалості тіла і дай Боже, щоб і благодійники цього храму, і вихованці, які будуть тут молитися, і всі прихожани завжди були здоровими і духом, і тілом».

Блаженніший владика подякував благодійникам, стараннями і коштом яких було споруджено цей храм, нагородив їх церковними нагородами, а потім був присутнім на заняттях однієї із спортивних секцій. Блаженніший владика привітав хлопців із Пасхою Господньою, вручив їм святкові подарунки і благословив.

Напередодні Архіпастир очолив пасхальну вечірню в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Після богослужіння київська паства привітала Предстоятеля зі Світлим Воскресінням Христовим.