Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Керуючий справами УПЦ освятив ікону для місії «Дорогою Господа в молитві за Україну»

Українські паломники пройдуть щорічним хресним ходом «Дорогою Господа в молитві за Україну» в Єрусалимі. Ікони, які вони нестимуть в руках, 27 березня освятили у Києво-Печерській Лаврі.

Ікона «Собор новомучеників української землі» унікальна. Вона написана за ініціативи учасників хресного ходу Дорогою Скорботи і очолюватиме його цьогоріч. Також було освячено понад 100 ікон священомученика Володимира на його мощах у Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври, які нестимуть у руках учасники місії «Дорогою Господа в молитві за Україну» на Святій Землі.

Чин освячення з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви звершив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у Дальніх печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Минулого року масштабний хресний хід по Via Dolorosa (Дорога Скорботи) в Єрусалимі відбувся у Страсну П’ятницю. Православні вірні з України та різних куточків світу несли списки 100 відомих в Україні чудотворних ікон Пресвятої Богородиці.

Місія «Дорогою Господа в молитві за Україну» відбувається з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

news.church.ua