Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Військовий відділ УПЦ розпочав Хресний хід із чудотворними святинями лікарнями та шпиталями України

Військові, які перебувають на лікуванні у різних медичних закладах, зможуть помолитися перед іконам та мощами святих-цілителів, наданих  Грецькою і Кіпрською Православними Церквами.

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Синодальний відділ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України 20 квітня 2018 року розпочав Всеукраїнську Хресну ходу з іконами та мощами святих цілителів військовими шпиталями та лікарнями, у яких перебувають на лікуванні учасники АТО. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на kapelan.org.ua.

У Хресній ході прийматимуть участь військові священики (капелани) та ветерани АТО. Всім, хто перебуває на лікуванні, буде надана можливість помолитися перед іконами та мощами святих цілителів Пантелеймона, Агапіта Печерського, Луки Кримського, Косми та Даміана, а також  мощами інших цілителів, які були надані Грецькою і Кіпрською Православними Церквами.

З метою інформування суспільства про  духовно-пастирську опіку військовослужбовців духовенством  УПЦ, Хресна хода  включатиме мобільну фотовиставку: «Сторінки пастирського служіння військового духовенства Української Православної Церкви».