Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В УПЦ звершили панахиду по безхатченкам, які померли на вулиці

На влаштований поминальний обід були запрошені люди з низьким рівнем достатку та безхатченки.

21 квітня 2018 року вікарій Київської Митрополії єпископ Варсонофій здійснив у Всесвятському храмі на місці будівництва Воскресенського кафедрального собору УПЦ панахиду по бездомним людям, які померли на вулиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на sobor.in.ua.

Після молитовного поминання на території церковного двору було проведено поминальний обід для нужденних киян, організований спільно з волонтерської організацією “Друзі спільноти святого Егідія”.

«Дуже важливо побачити образ Божий в людині, яка знаходиться поруч з нами. Навіть у тій, в якій суспільство забуває людину», — сказав владика Варсонофій на проповіді під час панахиди за всіх померлих на вулиці від холоду, голоду і хвороб.

Завдяки волонтерським організаціям, в яких знаходиться чимало християн, вдається запам’ятати імена тих, хто пішов з цього життя в самоті і нещастях. У спільній молитві за душі соціально невлаштованих людей православні християни вшановують пам’ять і повагу до співвітчизників, просять Бога про милість до тих, хто пішли в світ інший.

На поминальний обід були запрошені люди з низьким рівнем достатку, незаможні люди і безхатченки. Разом зі священнослужителями та волонтерами люди ще раз піднесли молитву за покійних і після благословення архієрея приступили до спільної трапези. Одним з організаторів цього заходу є керівник київської громади св. Егідія – Юрій Ліфансе. Братство святого Егідія допомагає бездомним з харчуванням та ліками, а в зимові місяці організовує пункти обігріву.