Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Митрополит Софроній молитовно відзначив день тезоімеництва


Архієрейське служіння у день пам’яті святителя Софронія ЄрусалимськогоСаме на честь цього видатного подвижника світового Православ’я побудований чернечий скит поблизу села Зам’ятниці, що на Чигирнщині. Щороку цього дня сюди приїжджає Митрополит Черкаський і Канівський Софроній, який вважає святителя Софронія однім зі своїх небесних покровителів.

Приїхав Владика сюди й сьогодні. Архіпастиря гостинно зустріли насельниці святої обителі на чолі з настоятельницею Свято-Троїцього Мотронинського монастиря ігуменією Іларєію, яка опікується життям скита.
Владика очолив Божественну літургію, на завершення якої особисто причастив черниць і гостей обителі. За літургією клірики Мотронинського монастиря отримали священицькі нагороди: протоієрея Михайла нагороджено хрестом з прикрасами, а ієрею Миколаю вручено палицю.
Разом з Владикою служили благочинні Черкаського округу протоієрей Сергій Чумак, Смілянського округу протоієрей Петро Дмитрук, Кам’янського округу протоієрей Георгій Пограничний.
Владика Софроній звернувся до присутніх з архіпастирським словом, зауваживши необхідності у своєму житті брати приклад з таких подвижників, як святитель Софроній.

Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ