Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. У єпархії вшановано пам’ять загиблого героя АТО


У селі Берестовець Борзнянського району вшанували пам’ять загиблого воїна АТО Володимира Бальченка. У місцевій загальноосвітній школі відбулася траурна лінійка. З благословення архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента настоятель Берестовецької церкви Різдва Пресвятої Богородиці ієрей Олександр Гладиш освятив меморіальну дошку на честь загиблого героя, встановлену на будівлі школи.

Після цього на могилі Володимира Бальченка священик відслужив панахиду за спокій його душі.

Молодший сержант Володимир Іванович Бальченко народився 4 січня 1992 р. у селі Берестовець Борзнянського району Чернігівської області. Володимир за спеціальністю був машиністом автомобільного крана, працював лісником, захоплювався футболом, грав за ФК “Берестовець”.

8 жовтня 2015 р. його призвали на строкову військову службу до 169-го навчального центру Сухопутних військ у смт Десна. З липня 2016 р. був у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України, був кулеметником.

Загинув від осколкового поранення під час бою в промзоні Авдіївки. Його поховали 2 лютого 2017-го у рідному селі. Залишились мати, брат і сестра.