Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Вандали пограбували і осквернили храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Клинове Голованівського району


В ніч з 26 на 27 лютого 2018 року був пограбований і осквернений храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Клинове Голованівського району Кіровоградської області.
Безбожні крадії, зірвавши замки, завіси і вибивши двері, проникли до храму та пограбували церковне майно. Злодії винесли із храму дві місцеві древні святині: ікону святого великомученика Пантелеймона та ікону Пресвятої Богородиці «Достойно єсть», які являли собою неабияку цінність для жителів села, адже були привезені зі святої Гори Афон, а їх вік сягає до трьохсот років. Також вандали пошкодили і вівтарну частину храму: чаша з євхаристичного набору лежала на підлозі, а напрестольне Євангеліє було зрушено з місця.
Вранці, виявивши крадіжку, на місце події було викликано слідчо-оперативну групу поліції, яка в присутності настоятеля храму і жителів села провела оперативні роботи для розкриття злочину.
Нажаль, змушені констатувати, що в 2017 році жодне з 19 пограбувань і осквернінь храмів в Україні не було розкрито і винуватці не понесли покарання. І ось вже сьогодні хвиля злочинів наруги над святинями продовжилась і в нашій області.
Ми просимо розібратися в цій тривожній ситуації не тільки представників Національної поліції, але і інші компетентні органи, які повинні слідкувати за дотриманням законності та порядку у нашому регіоні.