Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Відбувся благодійний концерт для дітей з інвалідністю


21 січня прихожани храмів Млинівського благочиння УПЦ мали можливість повернути своє серце у сторону любові та жертовності. Адже з благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського та Острозького, у районному центрі дозвілля відбувся «РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ» Млинівського району. Під час проведення даного заходу кожна небайдужа людина мала можливість долучитися до збору коштів для допомоги сім’ям котрі виховують хворих діток.

Організатором даного заходу стало Млинівське благочиння УПЦ. Тож на початку дійства до присутніх звернувся благочинний округу свящ. Василій Іванейко, та побажав, щоб, подібно до євангельських мудреців, кожен, хто прийшов до залу заради цікавості та солідарності, повернувся до свого дому іншим шляхом – шляхом доброти, любові, милосердя та жертовності.

Відкрили благодійний концерт хор духовенства Млинівського благочиння під керівництвом прот. Олександра Посільського. Священики виконали тропар свята Різдва Христового та кілька колядок.

Далі всі присутні мали можливість переглянути цікаві вертепні виступи за участю воскресної школи Млинівського Свято-Вознесенського жіночого монастиря, та молодих прихожан Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка.

Зачаровували глядачів прекрасним співом також черниці Млинівської жіночої обителі, хор храму прп. Серафима Саровського смт. Млинів, діти-прихожани Свято-Покровського храму с. Малі Дорогостаї.

Вже вдруге до подібного заходу долучилися чудові виконавці – сім’я Жданкіних. Шановані гості з Тернопільщини надзвичайно чуттєво виконали кілька колядок під акомпонемент гітари, гуслів та сопілки. Також кілька авторських пісень прозвучали від свящ. Василія Іванейка.

Символічною для благодійного концерту вкотре стала участь ГО «Джерело життя». Її учасники – люди з інвалідністю, котрі, маючи фізичні обмеження доводять, що навіть з подібними вадами можна жити щирим та повноцінним життям.

Як і обіцялося, всі присутні у залі дітки отримали подарунки від намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Павла, та приватного підприємця Оксани Омельчук. При допомозі цих людей кожна дитина в якості подарунка отримала лаврський календар та шоколадку.

Голова Млинівської ОТГ Левицький Дмитро Валерійович у вітальному слові побажав присутнім доброго здоров’я, миру і злагоди, та висловив надію на те, що подібні заходи будуть мати щорічне продовження. А для всіх учасників, котрі брали участь у концерті, шанований гість передав солодкі подарунки.

На завершення «РІЗДВЯНОГО БЛАГОДІЙНОГО КОНЦЕРТУ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ» Млинівського району, священики благочиння вручили батькам п’яти обраних для допомоги дітей зібрані кошти. Спільними зусиллями у залі було зібрано 9350 гривень, ще 3200 гривень було додано небайдужими жертводавцями. Загалом сума допомоги склала 12550 грн. Кожна дитина отримала допомогу у розмірі 2510 гривень.

Щиро сподіваємось, що зібрані кошти вкотре нагадають кожному, що в житті християнина завжди повинно залишатися місце для добра та любові. Адже тільки тоді ми зможемо називатися Людьми. А до цього закликаний кожен християнин.

Наостанок залишається вірити, що започаткований благодійний захід буде мати своє продовження, та щороку збиратиме в одному залі все більше людей небайдужих до чужого горя.