Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. У єпархії провели в останній земний шлях протоієрея Стефана Хомина


9 січня, в день пам’яті первомученика і архідиякона Стефана, у храмі на честь святих апостолів Петра і Павла м.Жовкви була звершена заупокійна Божественна літургія за новопреставленим протоієреєм Стефаном Хомином, котрий відійшов до Господа у Різдвяну ніч 7 січня.
Божественну літургію очолив архієпископ Львівський і Галицький Філарет, якому співслужили клірики єпархії та гості в священному сані, які прибули попрощатися з новопреставленим протоієреєм Стефаном.

По завершенні Літургії був звершений чин священицького погребіння, який очолили митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин та архієпископ Львівський і Галицький Філарет. Прощання з новопреставленим протоієреєм Стефаном Хомином завершилося хресною ходою з тілом спочилого навколо Свято-Петропавлівського храму. Під спів «Трисвятого» труна з тілом священика була опущена в могилу біля храму.

Під час Богослужіння, архієреї звернулися до всіх присутніх у храмі і пригадали духовні та людські якості отця Стефана, котрий впродовж 45 років служив у Львівській єпархії, займав посади благочинного Жовківського округу та настоятеля Свято-Петропавлівського храму.