Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В галереї «Соборна» відбувся святковий різдвяний обід для бідних та безхатченків


7 січня, в день свята Різдва Христового, в галереї «Соборна» при Духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору УПЦ відбувся святковий різдвяний обід «Крок до миру».
Традиційний різдвяний обід для бідних щорічно проводиться благодійною громадою на честь святого Егідія. Як і в минулому році, ініціативу спільноти підтримав Духовно-просвітницький центр. Організація «Друзі спільноти святого Егідія» запросила в галерею «Соборна» більше сотні бездомних і нужденних, щоб вони змогли зустріти Різдво в сімейній атмосфері. Громада Кафедрального собору надала для цього приміщення з апаратурою і все необхідне.

Вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій відкрив захід вітальною промовою, благословив трапезу і побажав усім присутнім радості, сил духовних і тілесних. Директор Духовно-просвітницького центру протоієрей Павел Білий прочитав молитву з нагоди свята і привітав присутніх з Різдвом. Голова товариства Егідія в Києві Юрій Ліфансе подякував усім за участь у благодійності та привітав усіх зі святом.

Волонтери запалили свічки на столах, а зі сцени лунали різдвяні колядки. Різдвяний обід в галереї «Соборна» пройшов в сімейній атмосфері. 130 малозабезпечених і безхатченків взяли участь у святковій трапезі, отримали різдвяні подарунки, іменні листівки і просте людське спілкування.

Спільнота святого Егідія проводить різдвяні обіди більш ніж в 70 країнах світу. Перший такий захід відбувся у 1982 році в Римі. По всьому світу щорічно різдвяні обіди відвідують близько 200 тис. Чоловік.