Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Відбувся завршальний концерт вечорів духовної музики “Різдвяні передзвони”

21 січня 2018 р., з благословення Високопреосвященнішого Іоасафа митрополита Кіровоградського і Новомиргородського, в Кіровоградській обласній філармонії відбувся завершальний концерт вечорів духовної музики “Різдвяні передзвони”, за участі переможця національного конкурсу “Голос країни-2017″ – протоієрея Олександра Клименка.
Священик прибув у Кіровоградську єпархію на запрошення митрополита Іоасафа в рамках свого Всеукраїнського місіонерсько-просвітницького туру по єпархіях УПЦ. За день до цього, в суботу, отець Олександр виступав на концерті у найвіддаленішому районі нашої єпархії – Гайворонському благочинні, а сьогодні зранку співслужив Владиці Іоасафу за Божественною літургією у Кафедральному соборі.
Ввечері, ще до початку концертної програми, перший та другий ярус глядацьких залів були вщент заповнені людьми. Не залишилося навіть стоячих місць в приміщенні концертної зали. І хоча було тісно, але всіх переповнювало передчуття великого дива, нестримної радості та духовного піднесення.
Розпочався концерт співом хорів Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю.С. Мейтуса та Кіровоградського музичного училища. Після цього глядачів співом порадував хор духовенства Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці. І згодом, під бурхливі аплодисменти глядачів, на сцену вийшов переможець “Голосу країни” прот. Олександр Клименко. Він подарував всім присутнім неймовірні почуття та переживання. Кожній пісні передували змістовні слова проповіді, які до глибини душі проймали віруючі серця. Затамувавши подих, глядачі з особливим трепетом вслухалися в слова пісень та духовних повчань, а також гучними оплесками і оваціями дякували за чудове виконання. Повсюди в залі можна було розгледіти розчулені до сліз обличчя і щирі емоції. А найголовніше, батюшка кожному дав відчути тепло і турботу, яку Бог посилає своєму творінню.
На завершення концертної програми на сцену був запрошений Керуючий Кіровоградською єпархією Високопреосвященніший митрополит Іоасаф, який звернувся до всіх зі словами вітань. Він висловив щиру вдячність учасникам заходу за подароване свято, а глядачам – за спільну атмосферу великої радості та любові. Особливі слова подяки Владика Іоасаф виразив гостю єпархії протоієрею Олександру Клименку та вручив йому за невтомну працю на славу Святої Церкви єпархіальну нагороду – медаль святої праведної Єлисавети І ступеню.
Таким чудовим святковим акордом завершився цикл вечорів духовної музики “Різдвяні передзвони”!