Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Дружині священика присуджено звання «Мати-героїня»

22 січня 2018 року дружині настоятеля київського храму на честь святителя Миколая Олені Клименко в приміщенні Київської міської державної адміністрації було присуджено почесне звання “Мати-героїня”.  Про це повідомляєІнформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Цього дня перший заступник голови КМДА Микола Поворозник вручив киянам державні нагороди з нагоди Дня соборності України. Сьогодні до нагород представлені вчителі, викладачі, лікарі, багатодітні матері, та інші заслужені жителі міста Києва.

Матінка Олена Клименко є дружиною прот. Миколая Загороднього, настоятеля храму Святителя Миколая у Дарницькому районі м. Києва. В родині отця Миколая та матінки Олени виховуються шестеро синів.

Олена Клименко художник за фахом. Професійно займається іконописом, живописом та проводить щотижневі майстер-класи з живопису.

Почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Нагадаємо, 2 січня 2018 року в Івано-Франківську вручили нагороду «Мати-героїня» парафіянці УПЦ, що також виховує шістьох дітей.