Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вандали вчинили підпал Десятинного монастиря столиці


25 січня представники терористичної праворадикальної організації «С14» вчинили акт вандалізму в Десятинному монастирі Різдва Пресвятої Богородиці у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.
Молодики, частина з яких прикривала обличчя масками, зрізали металеві конструкції навколо монастирського храму та розклеювали на стінах обителі листівки з дезінформацією щодо Української Православної Церкви. На протести перехожих щодо недопущення осквернення храму, радикали відповідали брутальною лайкою.

Після прибуття на місце розбою оперативної групи Державної служби охорони праворадикали залишили обитель.

Напередодні вночі невідомі намагалися підпалити цей самий храм, внаслідок чого обгоріли вхідні двері.

Зловмисників вдалося затримати на гарячому – з каністрами палива.

Нагадаємо, що 22 січня в Укрінформі відбулася прес-конференція, учасники якої шляхом дезінформації розпалювали міжконфесійну ворожнечу та агресію проти Української Православної Церкви. Зокрема, спікери закликали і до руйнування Десятинного храму. Як можна було зрозуміти з виступів, частина учасники прес-конференції свідчила про своє цілком індиферентне ставлення до релігії та церковного життя, яке цікавить їх лише в контексті громадсько-політичної діяльності. Вони вимагали заборонити УПЦ в Україні та заявляли, що хочуть церкву не схожу ні на яке Православ’я.

Раніше повідомлялося про десятки спроб підпалу столичних храмів і відсутність результатів розслідування цих злочинів.