Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Предстоятель дав оцінку взаєминам УПЦ з Українською державою

30 листопада 2017 року, у другий день роботи Архієрейського Собору, який проходить у Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя в Москві, у своїй доповіді Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій згадав про взаємини Церкви з державою. Предстоятель УПЦ охарактеризував їх як непрості, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Зокрема, станом на сьогодні, у Верховній Раді України знаходяться дванадцять законопроектів, щодо суспільної моралі та діяльності релігійних організацій. Серед них до позитивних можна віднести наступні законопроекти: №6747 (щодо права лікаря на відмову від аборту з міркувань совісті); №6696 (про скасування вимог обов’язкової перереєстрації релігійних організацій як умови збереження неприбутковості) і №6642 (щодо спрощення оформлення документів при реєстрації релігійних організацій).

До негативних необхідно віднести наступні законопроекти: №4128 (щодо зміни релігійними громадами своєї підпорядкованості); №4511 (про встановлення особливого статусу для релігійних організацій) та №5309 (щодо назви релігійних організацій, що входять в структуру релігійної організації, керівний центр якої знаходиться в державі, визнаній державою-агресором)», — зазначив Митрополит Онуфрій.

Архіпастир наголосив, що останні (законопроекти 4128, 4511, 5309) не проходил