Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Громада УПЦ села Печихвости зустріла чергове престольне свято у домовому храмі


4 грудня у домовому храмі Введенської громади УПЦ села Печихвости Мар’янівського благочиння молились четверо священнослужителів Волинської єпархії УПЦ. Духовенство прибуло сюди підтримати та привітати громаду, котра вже понад три роки позбавлена свого храму Київським патріархатом, проте не полишає сподівань колись знову зійтися під куполом власної церкви.

Зокрема, цього дня відвідав своїх колишніх прихожан нинішній настоятель двох приходів у Ківерцівському благочинні священик Віктор Обдар, котрий після захоплення храму прихильниками УПЦ КП десять місяців продовжував служити громаді, і лише тоді був переведений на інші парафії.

Разом з ним у домовому храмі молились благочинний протоієрей Микола Черняк (село Пірванче), протоієрей Олександр Галузій (село Охлопів), до чиїх храмів частково перейшла Свято-Введенська громада, та протоієрей Олексій Дзіндзя (село Холонів Горохівського благочиння).

Парафіяни подякували священикам за молитву та за пітримку, а отцю Віктору – також вручили подарунки для майбутнього храму, про котрий ці люди мріють та моляться вже четвертий рік.

Також цього дня громада вирішила звернутись до керуючого Волинською єпархією єпископа Нафанаїла з проханням благословити початок відновлення повноцінного життя приходу.