Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон відвідав Гала-концерт Всеукраїнського фестивалю імені М. Леонтовича


13 грудня митрополит Вінницький і Барський Симеон у супроводі керівника єпархіального відділу по зв’язках з громадськістю протоієрея Валерія Швеця та благочинного Першого Вінницького міського благочиння протоієрея Богдана Маліновського та представників міського духовенства відвідав Гала-концерт Першого Всеукраїнського фестивалю імені Миколи Леонтовича, який присвячений 140-річчю від дня народження композитора-земляка.

У Гала-концерті, що відбувся у Вінницькому академічному театрі імені М. Садовського, взяли участь провідні хорові колективи з Києва, Одеси, Чернігова, Харкова, а також з Вінниці. Серед учасників – дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору м Вінниці під керівництвом Наталії Кременюк. Під час Гала-концерту хор виконав два твори М. Леонтовича: «Воскликнемо днесь» і «Ой, сивая зозуленька».

По завершенню концерту керівники хорів-учасників фестивалю отримали відзнаки за участь у фестивалі і відзнаки від Книги рекордів України за рекордне виконання понад 100 творів Миколи Леонтовича в рамках одного творчого заходу.

Нагадаємо, що цього ж дня, за кілька годин до Гала-концерту, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона у Спасо-Преображенському кафедральному соборі в рамках фестивалю відбулося концертне виконання академічним камерним хором імені Д. Бортнянського з м. Чернігова музичного твору Миколи Леонтовича «Божественна літургія святого Іоанна Златоустого».