Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ФРАНЦІЯ. У Страсбурзі представники православної діаспори помолилися за Предстоятеля УПЦ в день його народження


5 листопада з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Баришівський Віктор очолив недільну Божественну літургію у храмі Всіх Святих у місті Страсбург (Франція).
Владиці співслужили настоятель храму, Представник РПЦ при Раді Європи та міжнародних європейських організаціях ігумен Филип (Рябих), клірики парафії ієрей Євгеній Макушкін та диякон Іоанн Куляк.

Богослужіння звершувалося церковнослов’янською, румунською, французькою та грузинською мовами, оскільки парафіянами храму є представники різних національностей, які проживають у Страсбурзі та сусідній Німеччині.

Під час Літургії владика виголосив молитву за мир в Україні. Окремо було піднесено молитву за Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, який в цей день святкував свій день народження. Після читання Євангелія єпископ Віктор звернувся із архіпастирським словом до усіх, хто зібрався в цей день у храмі.

Після завершення богослужіння з вітальним словом до єпископа Віктора звернувся настоятель парафії ігумен Филип, який подякував владиці за спільну молитву і побажав йому сил у несінні послуху в якості Представника УПЦ при міжнародних організаціях. Також владику українською мовою привітав представник громади парафіян — вихідців з України. В свою чергу, також українською мовою, владика Віктор звернувся до прихожан з України, висловив їм слова молитовної підтримки та передав благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Насамкінець, владика оглянув приміщення парафіяльного будинку, в якому тимчасово розміщений храм Всіх Святих та ознайомився із ходом робіт по зведенню нового храму.

Єпископ Віктор перебуває у Страсбурзі із робочим візитом для участі у роботі форуму «Обмін думками про релігійний вимір міжкультурного діалогу» (Exchange on the religious dimension of intercultural dialogue), який щороку відбувається у Страсбурзі, при Раді Європи. Цьогорічна зустріч присвячена проблемам міграції та біженців, ролі релігійних та нерелігійних груп в інтеграції мігрантів і біженців, а також участі релігійних організацій у розробці державної політики в сфері міграції. Форум працюватиме у Страсбурзі з 6 по 7 листопада 2017 року.