Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. У місті Глобине помолились за жертв голодомору та політичних репресій


Щоб віддати пошану всім жертвам голодоморів та політичних репресій минулого століття, жителі Глобине зібралися 23 листопада біля пам’ятного знаку Жертвам голодомору на Центральному цвинтарі міста, на мітинг-реквієм. Благочинний Глобинського округу, настоятель Михайлівської церкви протоієрей Володимир Хохідра відправив панахиду по безвинно убієнних жертвах 1932 -1933 років. Тоді в голодоморні роки, в часи політичного терору, розстрілів і заслань – ці жертви не мали права, навіть на поховання за православними та людськими традиціями.
Запалені біля підніжжя пагорба свічки були символічними знаками невмирущості пам’яті про безвинних жертв та вічної скорботи за ними. З уст виступаючих лунали слова звернень до присутніх із закликами пам’ятати про ті страшні роки, страшні трагедії, які зазнав наш народ. Хвилиною мовчання, схиливши голови в глибокій скорботі за нашими співвітчизниками, які загинули голодною смертю та були знищені під час політичних репресій, учасники заходу вшанували їх пам’ять та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака.
Ми повинні завжди пам’ятати про ті страшні трагедії, які зазнав наш український народ, адже, пам’ять про минуле – це застереження на майбутнє!