Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Вийшла з друку праця владики Софронія — ієрейський молитвослов українською мовою


Вийшла з друку фундаментальна праця Владики Софронія: ієрейський молитвослов українською мовою
Цими днями вийшов з друку авторський переклад Владики Софронія «Правильника» — ієрейського молитвослова — українською мовою. На його підготовку пішло два роки наполегливої творчої праці автору перекладу, а сам переклад увібрав усю соковитість, дохідливість сучасної літературної української мови.

У своїй передмові до видання Владика звертається до користувачів:
«Не осуджуй мене, віруюча людино, бо я переклав для тебе щоб ти свідомо молилась, просила, дякувала, і ні в якому разі не механічно без внутрішнього натхненням, просто читала.
Усі церковнослов’янські звороти, незрозумілі слова обдумані, перевірені та перекладені за значенням грецької мови. Тому не погордуй, відкрий, і від початку до кінця прочитай усі молитви, не придираючись, постарайся зрозуміти, що хотів автор, коли посвячував цьому усі дні протягом цілого року. Моя ціль навчити не читати молитви, а молитись… Цінуй знання, люби самого себе та відповідай перед Богом за небажання помолитися до Нього своєю, такою співучою мовою, яку дарував нам Господь. Не забудь і мене у своїх молитвах, бо ціль моя одна – відкрити радість твоїй душі зрозумілими для тебе словами».
Книга призначена передусім для священнослужителів, але нею може скористатися будь-який православний християнин, готуючись до Святого Причастя, звершуючи ранішнє та вечірнє молитовне правило тощо. «Правильник» містить усі уставні канони, що читаються протягом тижня на малому повечір’ї, Полуношницю, Канон та часи Пасхи, правило від осквернення, молитовну підготовку до Святого Причастя, чин 12 псалмів, тропарі і кондаки святим та на дванадцятирічні свята та багато інших уставних молитовних правил. Загалом «Правильник» містить 512 сторінок текста.
Книга видана на одному з провідних поліграфічних підприємств України «Фактор-Друк» (м. Харків), вирізняється загальною естетикою та зручністю для користування.