Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СОФІЯ. Масове хрещення дітей в столиці Болгарії відвідав митрополит Симеон

22 жовтня, в ході свого паломницького візиту в столицю Болгарії Софію, митрополит Вінницький і Барський Симеон став свідком унікальної події в сучасній історії Православної Церкви Болгарії — першого масового хрещення дітей. Воно відбулося в столичній церкві Святої Софії — Мудрості Божої з ініціативи та під патронатом Його Святості Болгарського Патріарха і Софійського митрополита Неофіта.В хрещенні взяли участь понад 170 дітей. Захід є частиною кампанії зі сприяння народженню «Зроби це для Болгарії».

Хрещення розпочалося в 10 ранку, і його здійснив Високопреосвященніший єпископ Герасим, головний секретар Священного Синоду Болгарської Православної Церкви з духовенством.

Як повідомив митрополиту Симеону єпископ Герасим під час короткої бесіди, з благословення Його Святості Патріарха Неофіта сім’ї, які беруть участь в сьогоднішньому хрещенні, звільняються від обов’язкового жертви, і Болгарська церква безоплатно жертвує свідоцтва хрещення новохрещених православних християн.

Окрім храму Святої Софії масові хрещення відбувалися цього ж дня в містах Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Тирново, Русе, Разград і Плевен.

Всього, як повідомляє офіційний сайт Болгарської Патріархії, в кампанії брало участь понад 1200 сімей з новонародженими дітьми, в тому числі співвітчизники, які живуть переважно за кордоном. Ініціатори сподіваються, що такі події не будуть одноразовою акцією, але відбуватимуться традиційно щороку. Метою є заохочення народжуваності в країні і приєднання більшого числа дітей до Святого Православ’я.

Митрополит Симеон в бесіді з єпископом Герасимом висловив своє задоволення від побаченого у храмі Святої Софії і зауважив, що ця подія може бути прикладом як для Вінницької єпархії, яку очолює митрополит Симеон так і для усієї Української Православної Церкви.

Прес-служба Вінницької єпархії