Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Громада храму Різдва Богородиці селища Великі Багачки допомогла подолати тяжкий недуг трирічній дивчинці


Православна Церква —це велика сім’я, і у ній важлива кожна особистість, і якщо хтось страждає, то усі сили направляються на допомогу тому, хто цього потребує найбільше. Так нещодавно сталося і в нашому храмі. Одна із наймолодших учениць недільної школи Плахотя Варвара Олегівна, якій виповнилось 3 роки та її сім’я потрапили у життєве випробування. Їй поставили серйозний діагноз: коартація низхідної аорти, стеноз черевного стовбура аорти. Розпочалася боротьба з хворобою, яка тривала майже рік.

Громада Різдво-Богородичної церкви селища Великої Багачки та усі не байдужі збирали матеріальну допомогу для Варвара, яка проходила десятки обстежень та аналізів. Заступниця наша Пресвята Богородиця допомогла цій маленькій дівчинці витримати всі випробування. У храмі постійно підносилися молитви до Всемилостивого Бога за Варвару.

11 жовтня 2017 року кардіохірург, доктор медичних наук, професор кафедри дитячої кардіології та кардіохірургії ім. П. Л. Шупика, заслужений лікар України, член Європейської асоціації хірургії вроджених вад серця Ємець Ілля Миколайович зробив операцію на серці, яка тривала більше шести годин. Так як медичні працівники вперше зіткнулися з таким діагнозом, то ніхто не давав гарантії, що все скінчиться благополучно. Були надії лише на Бога.

Чуючи наші молитви, Бог відповів. Зараз Варвара проходить реабілітацію і радіє життю. Зустрічали маленьку героїню мешканці селища і близькі люди. Зустріч відбулася у капличці на честь Святого великомученика та цілителя Пантелеймона.