Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИШИНІВ. Архієреї УПЦ взяли участь у святкуванні 50-річчя єпископа Унгенського і Ниспоренського Петра


29 жовтня,  з благословення Блаженнійшого Митрополита Онуфрія, архієреї УПЦ  взяли участь у Божественній літургії в Свято-Параскевинському жіночому монастирі Хинку (Молдова) з нагоди святкування 50-річчя єпископа Унгенського і Ниспоренського Петра.
Богослужіння, яке відбулося в храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона, очолив Предстоятель Православної Церкви Молдови Високопреосвященніший митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир. Його Високопреосвященству співслужив 21 архієрей з Молдови, України, Росії та Естонії. По закінченню літургії був відслужений подячний молебень.

З 50-річчям єпископа Петра привітали митрополит Володимир, а також Президент Республіки Молдова Ігор Додон.
Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, котрий очолював найчисленнішу на цих урочистостях українську делегацію, також привітав ювіляра. Владика Агафангел підкреслив той факт, що єпископ Петро отримав духовну освіту в Одеській духовній семінарії та Київській духовній академії і зараз багато робить для розвитку зв’язків між православними народами України і Молдови.

Митрополит Агафангел також відзначив праці владики Петра по відродженню одинадцяти чернечих обителей в його єпархії і зокрема монастиря Хинку, який став одним з найбільших духовних центрів Молдови. Митрополит Агафангел передав ювіляру вітання від Священного Синоду Української Православної Церкви і від її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Уркаїнські ієрархи після закінчення урочистостей в храмі також привітав єпископа Петра і побажав своєму собрату і давньому другу Божої допомоги в подальших трудах на благо Церкви Христової .

В цей же день в будинку культури м. Унгени відбулася урочиста ювілейна академія, присвячена ювілею єпископа Унгенського і Ниспоренського Петра, в якій взяли участь архієреї, духовенство, миряни, представники влади, громадські та культурні діячі, кращі хорові та музичні колективи і виконавці Молдови.

За матеріалами Прес-служби Вінницької єпархії