Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди 35-річчя ВНАУ

3 жовтня Вінницький національний аграрний університет відсвяткував своє 35-річчя від дня заснування. Урочистості відбулися на площі перед університетом. На запрошення керівництва вузу на свято завітав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владика привітав президента університету Григорія Калетніка та ректора Віктора Мазура. З побажанням Божого благословення педагогічному колективу і студентам митрополит Симеон вручив керівникам вузу ікону Пресвятої Богородиці. Владика Симеон також звернувся до усіх присутніх з головної сцени свята і побажав Божої допомоги у навчанні і праці на благо України.

Серед тих, хто цього дня прибув привітати педагогічний колектив та студентів ВНАУ були народний депутат України Григорій Заболотний, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, ректори Білоцерківського національного аграрного університету, Миколаївського національного аграрного університету, Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Національного інституту механізації та електрифікації сільського господарства, представник Словацького аграрного університету з міста Нітра, депутати обласної Ради Павло Каленич і Тетяна Антонець, колишні керівники університету.

Народний депутат України Григорій Заболотний передав кращим педагогічним працівникам Грамоти Верховної Ради України з нагоди 35-річного ювілею.

Після завершення урочистої частини гості, викладачі та студенти оглянули презентаційний комплекс досягнень – наукового, освітнього, практичного та педагогічного розвитку факультетів, кафедр, коледжів та структурних підрозділів університету.

Під час презентації гості та студенти мали змогу скуштувати смачні українські страви, стати свідками театральних вистав та історичних презентацій, послухати українську народну музику та спів.

Разом із президентом та ректором університету митрополит Симеон оглянув усі презентаційні локації, поспілкувався з викладачами і студентами. Серед представлених експонатів можна було побачити й духовні, зокрема старовинні богослужбові книги і ікони, а також колекцію натільних хрестів енколпіонів часів Київської Русі.

Президент університету Григорій Калетнік також розповів владиці Симеону про хід внутрішніх будівельних робіт у храмі Трьох Святителів, який збудований на території університету.

Після огляду презентацій відбулась концертна програма під назвою «Університетський зорепад» за участю випускників університету, учасників «Голос країни» та «Х-фактор» Олександра Онуфрійчука, Дар’ї Погребняк, Валентина Столярчука, Павла Пазюка.