Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. У єпархії зустріли ікони з мощами святителя Миколая Алма-Атинського

24 жовтня, перед всеношною для молитовного вшанування всім віруючим до Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Кривого Рогу з Казахстану прибула ікона з мощами святого, який прославляв Криворізький край на землі та продовжує прославляти його на небі – священносповідника Миколая, митрополита Алма-Атинського. На утрені, на середині собору перед іконою Владика у співслужінні духовенства прочитав акафіст святителю Миколаю, після чого віруючі мали можливість прикластися до святині, а архіпастир помазав прихожан освяченим єлеєм.

25 жовтня, у день пам’яті святителя Миколая сповідника, митрополита Алма-Атинського, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Божественну Літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Кривого Рогу.

За Божественною митрополиту співслужили: секретар єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник Свято-Володимирського чоловічого монастиря – архімандрит Володимир (Нероба), благочинні: Криворізького міського Південного благочиння – протоієрей Володимир Борак, Криворізького міського Центрального благочиння – протоієрей Анатолій Риженко, Нікопольського благочиння – протоієрей Миколай Марущак та чисельне духовенство єпархії.

За богослужінням собор духовенства возніс уклінну молитву Господу Вседержителю про мир в нашій Батьківщині.

Духовне торжество підсилилось ієрейською хіротонією: правлячий архієрей висвятив у священний сан диякона Іоанна Ільницького.

На запричасному настоятель храму святої мучениці Татіани м. Кривого Рогу протоієрей Антоній Бондар виголосив проповідь, в якій розповів про життя сповідника Миколая, митрополита Алма – Атинського.

По завершенні Божественної літургії та молебню митрополит Єфрем привітав всіх з прибуттям великої святині та закликав звертатися з щирими молитвами до святого, який неодмінно захистить і жодного не залишить в біді.