Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Голова Відділу душпастирської опіки єпархії взяв участь у святі Першого дзвоника у виправній колонії №41

1 вересня у виправній колонії №41 с. Товмачик Коломийського району відбулося свято Першого дзвоника, адже на базі навчального комбінату установи загальну та спеціальну освіту здобувають близько 70 учнів.

На святі були присутні представники адміністрації установи, голова Відділу душпастирської опіки Івано-Франківської єпархії УПЦ – прот. Василій Костишин, вчителі та учні.

Захід розпочався з виконання гімну України. Керівник установи у зверненні до присутніх наголосив, що освічена людина, яка отримала навички та знання у певній професії, покращує добробут не тільки собі, але й приносить велику користь суспільству і державі.

Після молитви на початок навчання прот. Василій Костишин звернувся зі словом проповіді. Зокрема, священик зазначив, що слово “освіта” походить від поняття “світло” і “просвічення”. А якщо людина вчиться і вдосконалює свої знання, то в духовному житті у неї буде більше уваги й сил протистояти гріху.

Присутні були окроплені святою водою. А голова педагогічного колективу установи побажав ув’язненим наснаги, терпіння і наполегливості у навчанні.