Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ. 25 років відродження обителі святкували у монастирі с. Бедевлі

“Память праведного з похвалами…”. Велике та торжественне священнодійство зібрало собор духовенства та численних вірян у Бедевлянській обителі на честь Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, у день славного Усікновіння його честної глави 11 вересня 2017 року.
Торжество на честь 25 років з дня першого богослужіння після довгих десятиліть запустіння та розрухи на цій святій горі очолив правлячий архієрей Високопреосвященніший Марк, Митрополит Хустський і Виноградівський. Йому співслужили настоятель обителі архимандрит Іов (Стець), та багато гостей з числа священнослужителів, які так чи інакше духовно повязані зі святою обителлю та колись приймали участь у відродженні цієї духовної перлини Тячівщини.
Прикрасив богослужіння своїми піснеспівами і єпархіальний хор священників, серед яких є і колишні вихованці Бедевлянського монастиря.
Зосереджена молитва духовенства та мирян, стройний спів хору, мудрі та боговдохновенні слова та привітання проповідників, тепле осіннє сонечко та відчуття самої присутності на святому, століттями намоленому місці поєдналося в одну велику похвалу Всемогутньому Творцю, та Його великому угодникові Хрестителю Іоанну.

Автор: прот. Михаїл Церкуник
Фото: Віталій Муха