Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій звершив богослужіння з нагоди 200-річчя храму


21 вересня митрополит Сарненський і Поліський Анатолій з архіпастирським візитом прибув до Свято-Різдва-Богородичного Храму села Бережки Дубровицького району Полісся для звершення Божественної Літургії приуроченої до ювілею – 200-річчя з дня забудови Храму.
Архіпастирю співслужили: благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Микола Іваничко, настоятель Храму протоієрей Василій Синяк та духовенство єпархії.
Владика у слові проповіді розкрив значення Божої Матері для кожного християнина, зокрема, сказав: «Божа Матір є матір’ю матерів наших, ЇЇ прославляють всі роди земні, в тому числі і ми, нащадки своїх батьків…».
По завершенню святкового богослужіння до присутніх звернулася селищна голова, котра привітала Митрополита Анатолія зі святом і висловила слова подяки за молитви, котрі Владика звершував у Храмі за жителів села.
В свою чергу, архіпастир привітав всіх парафіян з ювілеєм, висловив подяку настоятелю Храму – протоієрею Василію Синяку з побажаннями йому і надалі вірно служити Богу, громаді та Матері-Церкві.
Божа служба закінчилась многоліттям.