Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОНОТОП. Жіночий монастир Путівля відзначив 20-та річницю відродження


3 вересня жіночий Молченський монастир на честь Різдва Пресвятої Богородиці м. Путивля відзначив 20-ту річницю відновлення чернечого життя. З цієї нагоди в монастирі просто неба була відслужена Божественна літургія. Богослужіння очолили митрополити: Запорізький і Мелітопольський Лука, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископи: Городницький Олександр, Конотопський і Глухівський Роман та єпископ Путивльський Антоній. За літургією також молилися ігумені жіночих монастирів з різних куточків України.

На Малому вході, за старані труди во славу Святої Церкви та по благословінню Блаженнішого митрополита Онуфрія, настоятелька обителі ігуменя Феодосія (Запольська) була удостоєна права носіння другого хреста з прикрасами.

На запричасному вірші митрополит Лука звернувся до присутніх зі словами настанови.

По завершенні літургії архіпастирі та духовенство помолилися до чудотворного образу Пресвятої Богородиці. Архієреї привітали матушку ігуменю та сестер обителі з ювілеєм – владика Лука підніс в дар обителі ікону з часточкою мощей Петра Калнишевського, а владика Никодим – ікону з часточкою мощей св. Павла Житомирського.

Насамкінець благодійники та меценати були нагороджені орденами, медалями УПЦ, грамотами Предстоятеля та правлячого архієрея.