Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У єпархії і вшанували «Подільську» ікону Божої Матері


5 вересня, у   архієрейському соборі відбулись святкові урочистості з нагоди шанування чудотворної ікони Божої Матері «Подільська»

З нагоди цієї великої церковної події в місто   прибули   священослужителі  єпархії, гості у священому сані, чисельні паломники із різних районів області, зібралось чимало молоді та діток. Очолити торжество до древнього собору на Подолі прибули чотири архієреї: митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та єпископ Баришівський Віктор.

Після закінчення Євхаристії відбувся щорічний велелюдний хресний хід із шанованим в цей день образом Божої Матері. Архієреї, духовенство та миряни пройшли центральними вулицями міста Житомира від Успенського собору на Подолі до Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального на Замковій горі.

Під час хресної ходи  архієреї звершили заупокійну молитву за Героїв України на соборній площі обласного центру. До фотомеморіалу Героїв було положено квіти.

Перед  Хрестовоздвиженським собором було звершено молебінь та прочитано молитву за мир в Україні. Завершилось торжество привітальним словом митрополита Никодима на паперті Успенського храму. У своїй промові Владика висловив щиру подяку архієреям, духовенству та всім хто прийшов розділити велику радість свята на честь чудотворної ікони Богоматері.