Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон відвідав дипломатичний прийом у Почесному Консульстві Республіки Молдова


12 вересня на запрошення Почесного Консула Республіки Молдова у м. Вінниці Михайла Куницького митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав дипломатичний прийом на честь 26-ої річниці проголошення Декларації про незалежність Молдови.
Вперше за історію 25-річних двосторонніх відносин між незалежними Україною та Молдовою дипломатичний прийом відбувся у місті Вінниця. Прийом організовано Почесним Консульством Республіки Молдова у місті Вінниця, за підтримки Посольства Республіки Молдова в Україні.

В урочистостях взяли участь: Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан, Почесний Консул Республіки Молдова у м. Вінниця Михайло Куницький, Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник голови Вінницької обласної Ради Ігор Хміль, заступник Вінницького міського голови Владислав Скальский, заступник директора Другого європейського департаменту МЗС України Ігор Роман, директор Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко, Митрополит Вінницький та Барський Симеон, делегація Сорокського району Республіки Молдова на чолі з головою району Геннадієм Мунтяном, громадськість та представники бізнесу.

Митрополит Симеон привітав господарів урочистого заходу з Днем Незалежності і побажав успіхів і Божого благословення у зміцненні зв’язків між Україною і Молдовою в цілому і зокрема між Вінниччиною і регіонами Молдови, з якими межує Вінницька область. Архієрей зауважив, що окрім дипломатичних, економічних та культурних зв’язків існують давні духовні зв’язки між релігійними громадами Вінниччини і регіонів Молдови. Зокрема сам митрополит Симеон з вінницьким духовенством є частим гостям на урочистих заходах і богослужіннях у храмах та монастирях Молдови, і в свою чергу молдовські православні ієрархи, духовенство і віряни відвідують Вінниччину.

Митрополит Симеон висловив впевненість, що завдяки появі у Вінниці Почесного Консульства Молдови стосунки між мешканцями наших країн будуть розвиватися ще більш динамічно в усіх напрямках.

Прес-служба Вінницької єпархії