Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БРЕСТ. Українські архієреї взяли участь у богослужінні з нагоди дня пам’яті прмч. Афанасія Брестського

18 вересня, в день пам’яті преподобномученика Афанасія Брестського, Божественну літургію в Свято-Афанасієвському храмі однойменного чоловічого монастиря м. Бреста очолив Митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший Екзарх всієї Білорусі.
Екзарху співслужили: митрополит Барнаульський і Алтайський Сергій, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Брестський і Кобринський Іоанн, архієпископ Елістинський і Калмицький Юстініан, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, єпископ Червонослобідський і Темниковський Климент, єпископ Балахнинський Ілля, єпископ Кокшетауський і Акмолинский Серапіон, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, єпископ Могилевський і Мстиславський Софроній, єпископ Гомельський і Жлобинський Стефан, єпископ Борисовський і Марьїногорський Веніамін, єпископ Слуцький і Солігорський Антоній, а також благочинні, духовенство Брестської єпархії та гості у священному сані.
Після закінчення Літургії зі словами привітання звернулися до присутніх Митрополит Мінський і Заславський Павел та архієпископ Брестський і Кобринський Іоанн.
Після Богослужіння архієреї і почесні гості поклали квіти до пам’ятника преподобномученика Афанасія Брестського і проспівали величання святому.