Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РИМ. Міжпарламентська асамблея Православ’я стурбована порушенням конституційних прав віруючих в Україні

Спроби українського парламенту узаконити втручання в справи Церкви викликали серйозні побоювання Міжпарламентської асамблеї Православ’я.

27 липня 2017 року, учасники 24-ої сесії Міжпарламентської Асамблеї Православ’я (МАП) в Римі оприлюднили резолюцію за результатами обговорення теми «Християнський вимір глобальної кризи та шляхи її подолання». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Серед глобальних проблем, які були порушені під час дискусій в будівлі Італійського парламенту, учасники МАП позначили «факти державного втручання в питання релігійного життя ряду країн світу». Подібні дії «націлені на порушення церковного канонічного порядку і перешкоджають вільному задоволенню релігійних почуттів і культових потреб віруючих», – наголошується в резолюції.

Також було підкреслено, що «члени МАП висловили серйозну заклопотаність у зв’язку з внесенням на затвердження парламенту України законопроектів, що легалізували державне втручання в питання церковного миру і ставлять під загрозу конституційні права мільйонів українських віруючих».

Секретаріату МАП було доручено вести постійний моніторинг цієї проблеми в Україні.