Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон взяв участь у засіданні обласної Ради Церков


7 серпня у приміщенні  обласної державної адміністрації відбулось чергове засідання обласної Ради Церков і релігійних організацій. У засіданні взяли участь митрополит Вінницький і Барський Симеон, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, представники релігійних організацій — члени Ради Церков, а також керівники місцевої влади: голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій і   міський голова Сергій Моргунов.

Одним з питань, які розглядалися, було питання організації літнього відпочинку дітей та молоді різними конфесіями. Була озвучена статистика та інформація про дитячі табори, організовані релігійними громадами Вінниччини. Серед них табір «Анфілада на Дністрі», проведений духовенством Жмеринського району, та «Зіновінські отрочата», організований священиками Літинського району Вінницької єпархії УПЦ.

Митрополит Симеон також розповів членам Ради Церков та представникам місцевої влади про акцію «Рюкзачок милосердя», яка проводиться у Вінницькій єпархії Української Православної Церкви перед початком навчального року. Мета акції полягає у зборі шкільного приладдя для малозабезпечених сімей Вінничини, а також для школярів у зоні АТО. Митрополит Симеон закликав усіх небайдужих долучитися до акції, яка триватиме з 4 по 18 серпня. Після богослужіння у свято Преображення Господнього 19 серпня священики роздадуть зібрану допомогу школярам із малозабезпечених сімей, а 21 серпня священики та волонтери доставлять зібрану допомогу школярам у зону АТО.

Гостре питання було піднято членами Ради Церков перед Вінницьким міським головою про непросту ситуацію, яка склалась у зв’язку з будівництвом міського кладовища у мікрорайоні Сабарів. Міський голова роз’яснив усі аспекти цієї проблеми та відповів на запитання, які останнім часом озвучуються у пресі та інтернеті. Після цього відбулось обговорення цієї проблеми.

Члени Ради Церков в цілому висловили підтримку щодо необхідності облаштування кладовища на Сабарові. Однак зауважили, що міській владі потрібно більше спілкуватись з громадою міста, зокрема на цьому наголосив митрополит Симеон. Щодо цього питання Рада Церков ухвалила звернутися до громади м. Вінниці.

Прес-служба Вінницької єпархії