Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. 260 – річчя Свято-Дмитрівського храму с. Городище

7 липня, день святкування Різдва Чесного Славного Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, жителі с.Городище Рівненського району молитовно відзначив 260 – річчя з часу побудови і освячення Свято-Дмитрівського храму.
На запрошення настоятеля храму протоієрея Іоанна Ковтуна, святкове Богослужіння очолив  митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій,.

Владиці співслужили секретар єпархії митрофорний протоієрей Олександр Єгоров та собору духовенства.
За Божественною Літургією були піднесені молитви за мир в нашій Українській державі, також подячні молитви за всі милості Господні до храму і його прихожан.
На запричасному зі словом повчання звернувся протоієрей Олександр Єгоров.
На завершення Богослужіння було звершено молебень з обходженням навколо храму. Владика привітав настоятеля протоієрея Іоанна, прихожан та духовенство із ювілеєм, побажав берегти і надалі древній храм у чистоті, а у серцях зберігати вірність своїй Православній Церкві.
В цей святковий день митрополит Варфоломій удостоїв високої церковної нагороди настоятеля храму правом носіння хреста з прикрасами. Також з рук архіпастиря отримали благословенні грамоти з врученням Церковної медалі преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських церковний староста і голова сільської ради Павлюк Петро Антонович.
Настоятель в свою чергу подякував Владиці за його архіпастирські молитви та труди, бажаючи ще багато років трудитися на ниві Господній і ще не раз відвідувати їхній храм