Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Макарівський Іларій мав зустріч з директором бібілотеки університету ім. Т.Шевченка

4 липня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, зустрівся з директором наукової бібліотеки імені Михайла Максимовичаа в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка професором Олегом Сербіним.
Архієрея супроводжував благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров). У зустрічі також взяли участь директор Амвросійської бібліотеки (Мілан, Італія) професоро дон Франческо Браскі та професор Свято-Тихонівського православного гуманітарного університету Ірина Багратіон-Мухранелі.
Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці наукових співробітників бібліотеки — викладачів університету імені Т. Шевченка — та кліриків Макарівського вікаріатства. В окремому порядку мова йшла про співпрацю між біблиотекою імені М. Максимовича та міланською Амвросійською бібліотекою. Директора потужних наукових установ України та Італії домовилися щодо підготовки договору про співпрацю.
Слід відзначити, що в Амвросійській бібліотеці щорічно відбуваються конференції з православної духовності, в яких регулярно беруть участь священнослужителі Макарівського вікаріатства.
Пані Багратіон-Мухранелі, яка постійно працює в наукових фондах бібліотек різних країн, розповіла про роботу відділу стародавніх рукописів Тбіліської бібліотеки.
Для групи, очолюваної архієпископом Іларієм, провели екскурсію по науковим музеям університету. Завідуюча відділом рідкісних книг та рукописів кандидат філософських наук Катерина Кучмай разом з провідним спеціалістом відділу Дмитром Лукіним і головним бібліотекарем Ангелиною Кириченко ознайомили відвідувачів з рідкісними та цінними виданнями, стародруками та розповіли про особливості роботи.
Так через священнослужителів Української Православної Церкви закладено основи співробітництва провідних наукових установ України, Італії та Грузії.