Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. У Спасо-Преображенський кафедральний собор прибули мощі двох святих

2 липня в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Кривого Рогу відбулось урочисте богослужіння архієрейським чином. Очолив Божественну літургію святителя Іоанна Златоустого митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем.
Перед початком недільного богослужіння у собор були привезені частки нетлінних мощей святителя Спиридона, єпископа Триміфунтського, чудотворця (близько 348) і преподобного Олексія, чоловіка Божого (411). На урочисту зустріч святинь до центральних воріт собору вийшов митрополит Єфрем у супроводі духовенства і мирян. Під урочистий передзвін святі мощі були внесені до храму та встановлені посередині собору для поклоніння.
Святині були доставлені в Криворізьку єпархію з Київського подвір’я Свято-Пантелеймонівського Афонського монастиря і перебуватимуть у головному храмі Кривого Рогу до 8 липня.
Після прочитання недільного євангельського зачала владика Єфрем вийшов до прихожан із проповідним словом про зцілення Господом слуги капернаумського сотника (Мф. 8, 5-13).
Особливістю літургійної молитви стала дияконська хіротонія, котру митрополит Єфрем звершив над паламарем храму Іверської ікони Божої Матері Павлом Шахно. Після завершення основної частини служби Владика привітав новорукопокладеного диякона із прийняттям церковного сану, вручив йому богослужбову просфору, побажав кріпості духу і сміливості у сповідуванні віри Христової та наголосив завжди пам’ятати цей нарочитий день.