Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. В єпархію прибула чудотворна плачуча ікона Божої Матері «Боянська»


21 липня православні віруючі єпархії урочисто зустріли Боянську чудотворну ікону Пресвятої Богородиці біля храму святої мучениці Тетяни на вулиці Володимира Великого, після чого Хресною ходою зі співом молитов до Пресвятої Богородиці рушили до кафедрального Спасо-Преображенського собору. Зустріч шанованого образу Чернівецької єпархії очолив митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем у співслужінні духовенства та чернецтва єпархії.

Під святковий передзвін великої соборної дзвіниці святиня була внесена під склепіння собору, де і почалося всенічне бдіння. Після полієлею богомольці молитовно приклалися до шанованого образу Пресвятої Богородиці і були помазані святим єлеєм.

Після богослужіння архіпастир звернувся до всіх з вітальним словом з нагоди прибуття в Криворізьку єпархію святині, розповівши про історію сльозоточивої ікони Божої Матері «Боянська» і чудеса, явлені по молитвам перед нею.

Під час перебування чудотворної ікони протягом п’яти днів в головному храмі єпархії у соборі звершуватимуть Божественні літургії, акафісти та молебні Божій Матері з проханнями про Церкву і мир в Україні.